Életmód Tábor 2019 szeptember

esemény megosztása »

Kedves Olvasók!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. szeptember 15-20. között Életmód Tábort tartunk Balatonvilágoson.

A táplálkozás, a bioritmus, a légzés, a mozgás, a krónikus betegségek, az elhízás, valamint a sejtek megfiatalításának témáját egyaránt érintve, egy teljes, az élet minden területét érintő, komplex ismeretanyagot szeretnénk átadni. Ez az ismeretanyag – immáron hosszabb időre vissza tekintve, bátran állíthatjuk – máshol nem elérhető, és olyan összefüggésekre világít rá, amelyek ismeretében érthetővé válik, hogy a genetikusok miért állítják, hogy az emberi élet jó esetben 120 (-130, -140) évig kellene, hogy tartson.

Programunk folyamatosan fejlődik, újabb és újabb területekkel bővül. A “tananyag” legutóbb a sejtek illetve a szervezet visszafiatalításának témakörével gazdagodott; ezúttal a molekuláris táplálkozás, illetve a sejtek kvantum-szintű működése egészíti ki az elméleti anyagot. Ha a szervezet működésével molekuláris (illetve kvantum-) szinten tisztában vagyunk, akkor az egészség/krónikus betegségek/öregedés témakörét is egészen más, magasabb szinten érthetjük meg.

A hét során részletesen bemutatásra kerül a test anyagcseréje (a glikolízises és a mitokondriális energiatermelési rendszer): magyarán, hogy miként „kapcsolhatjuk” a sejteket zsírégető üzemmódba. Bemutatásra kerül továbbá a sejtek alapvető felépítése is, így valós képet kaphatunk arról, hogy ténylegesen mit (zsírok, szénhidrátok, fehérjék) és ilyen arányban kellene fogyasztanunk ahhoz, hogy egészséges, és önmagukat regenerálni képes sejteket hozhassunk létre. Az anyag szerves részét képezi a nem-öregedő sejtek létre hozásához és fenntartásához szükséges ko-enzimek (vitaminok) és ko-faktorok (sók, ásványi anyagok) témaköre is.

A táplálkozási ismereteken túlmenően megtárgyalásra kerül a szervezet bioritmusa (cirkadián ritmus), illetve olyan további témakörök, mint a hormonrendszer beállítása; a sportolás mellett és ellen szóló érvek; a stressz molekuláris szintű élettani hatásai, és a stressz eredményeként létre jött szabad gyökök semlegesítésének tecnikai megoldásai; valamint a sejtszintű regenerációt szolgáló legmagasabb szintű berendezések.

Futó Gábor