WISDOM AND BEAUTY szeminárium
2020. március 8-14. Tópart Hotel **** Balatonvilágos

esemény megosztása »

Az egyhetes tábor a fizikai és mentális egészséget támogató életvitel, a megfelelő élethigiéné (táplálkozás, környezeti ártalmak kiküszöbölése a hétköznapokban, stresszkezelés), valamint a testsúlycsökkentés mint témakörök fókuszba helyezésével és körbejárásával kerül megrendezésre, melyekhez valós mércéket kívánunk nyújtani, egyedülálló tudományos alátámasztással, valamint a japán csúcstechnológia jelenlegi vívmányaival.
 
 

A szeminárium szakmai vezetője és életrehívója Shigeru Uemura professzor úr.

Shigeru Uemura professzor úr kutató, terapeuta, előadó és tréner a „health philo-science”-ként (élet filo-tudomány) aposztrofált, valójában a teljes életvitelt, mentális és fizikai egészséget felölelő, egészen egyedi tudományos megközelítésű oktatás és képzés területén. Szakterületei  a kvantumfizika, a molekuláris táplálkozás, a cirkadián ritmus, sejtregeneráció (az öregedés és fiatalodás mechanizmusa), agyi funkciók, a test elektromágneses mezeje (body electric) és a társadalmi környezet (vallás, filozófia, geopolitika és a gazdaság mint stresszforrások). Kutatásait számos, a tudomány különböző területein dolgozó neves japán tudóssal kollaborációban végzi. Uemura professzor az alapítója a Magneto-Setai terápiának (1983), valamint a TEATE masszázs rendszerének, melynek ihletői az ókori japán masszázsterápiák voltak. Mindezek mellett, ha ideje engedi, oktatja saját harcművészeti rendszerét, az Emishi-O-Do-Kai-t.

A tábor alapötletét a bestsellerként számon tartott “La méthode” c. fogyást segítő szakácskönyv adta, mellyel emberek ezreit fogyasztották le sikeresen Franciaországban. A könyvnek Uemura úr mellett társszerzője volt Michel Oliver mesterszakács, aki a 80-as évek legelismertebb, világhírű francia séfje volt, a francia gasztronómia egyik legnagyobb alakja Azon ismereteket, melyeket professzor úr a táplálkozásról oktat, sok szempontból merőben eltérnek a mai mainstream táplálkozási irányzatoktól, illetve ő annál egy sokkal komplexebb látásmódot mutat. Mindezekkel együtt professzor úr egy mikroszkopikusan precíz szintre, azaz a molekuláris szintre emeli táplálkozástudományt, így az emberi anyagcsere és a táplálkozástudomány már nem a biológia, hanem a fizika színtere lett. Minden képzésen, szemináriumon rengeteg kérdés hangzik el a táplálék kiegészítők kapcsán, és még több az egészséges élelmiszereket illetően. Lévén viszont, hogy manapság átláthatatlan választékban állnak mindezen termékek és élelmiszerek, az emberek képtelenek hitelt érdemlően tájékozódni. Az információk áradatában igyekeznek eligazodni, melynek gyakorlati hatékonysága, illetve kimenetele erősen kérdéses, arról nem is beszélve, hogy ez egy újabb jelentős stresszfaktorrá avanzsált az emberek napi életében.
  Hogy ezen probléma miként feloldható, és milyen mércék szolgálnak a megfelelő termékek kiválasztására? Egyebek mellett ezekről is lesz szó a hét során. A molekuláris biológia és táplálkozás nemcsak hogy a jelen, de a jövő hasonló útvesztőiben is egy iránytűként szolgál majd a résztvevők számára.
Az Uemura professzor által létrehozott Iyashi-Dome egy alapvetően infraterápiás berendezés, ún. japán szauna, mely zömmel a növekedési hullámtartományban (8-14 mikrométer és TeraHz) fejti ki működését, valamint a plazmatechnológia is megjelenik benne. Legfőbb hatása a méregtelenítés, különös tekintettel a nehézfémekre, a sejtregeneráció, az anyagcsere helyreállítása, az alvási zavarok kezelése, valamint végül, de korántsem utolsó sorban a fogyás, alakformálás és a bőrkép javítása. Személyenként egy kezelés a berendezésben a szeminárium programjának részét képezi.
A szeminárium alkalmával Uemura professzor lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők megismerhessék kutatási eredményeinek szintézisét, mely 50 évnyi tanulmányra tekint vissza. A mi programunk nem a koplalásról szól, hanem inkább arról, hogy megtanuljuk, hogy mikor, mit és hogyan fogyasszunk, vitalitásunk megőrzése érdekében. Cél továbbá, hogy a résztvevő  a velünk töltött hét során, a nálunk tanultakat, a napi rutinként elsajátítsa, melynek következtében a rendszer szokásként hazavihető, és így hosszú távú eredményt tesz lehetővé.

A szeminárium programja:

2020. március 8., vasárnap (az érkezés március 8-án 17:00-tól lehetséges, a vacsora 19:30-kor kerül felszolgálásra).

Az együtt töltött hét szerkezetileg három fő tengelyen alapszik:

 
 • A reggel 8 órától, kb. fél óra időtartamban tartott gyakorlatok a festői Balaton-parton (Taiso-k)
 • Elméleti előadások (napi 2×3 óra)
 • Az Iyashi-Dome kezelés (1 alkalom), mely a program része, valamint a TEATE masszázs, mely igény szerint előjegyezhető.

Ízelítő az előadások témáiból:

 • Az emberi anyagcsere, immunrendszer működése
 • Molekuláris táplálkozás
 • Testsúlycsökkenés/alakformálás, fiatalodás, sejtszintű regeneráció
 • Valós stresszkezelés
 • Az emberi test legoptimálisabb formában történő újraindítása (reboot)
 • Az ember és környezete a filo-tudomány szemszögéből
 • A férfi filozófiája, a nő filozófiája, valamint a szimbiózis filozófiája és evolúciója
 • Kvantumfizika az emberi élettel összefüggésben
 • Az élet eredete: test és lélek, tudományos megközelítéssel
 • Geopolitika, a gazdaság működése, az emberiség valós történelme és a háború történelme
Fontos megemlíteni, hogy a hét során fogyasztott menüt Uemura tanár úr elvei alapján állítottuk össze a szálloda séfjével, aki kiemelkedően magas gasztronómiai minőséget képvisel. Az felhasznált alapanyagok egy részét speciális forrásokból szerezzük be, Uemura professzor minőségi elvárásainak megfelelően. A szeminárium díja nettó 185.000 Ft, mely tartalmazza a szállást, az étkezést és a teljes programot. A jelentkezés a 90.000 Ft előleg elutalásával és a jelentkezési lapok kitöltésével válik élessé! A szemináriumot egy héttel megelőző lemondás 50%-os előleg visszatérítéssel jár, az egy héten belüli lemondás esetében nem áll módunkban visszatéríteni az előleget.