Rólam

Üdvözlöm!
Futó Gábor vagyok.

1978-ban születtem Veszprémben. Iskoláimat Budapesten végeztem, majd két jogi egyetemi diploma és a szakvizsga megszerzése után több, mint tíz évig jogászként dolgoztam. Ezzel párhuzamosan, 2008-tól kezdődően a Life Philo Science Instutute hallgatója voltam, illetve vagyok. A japán-magyar Intézet az egészség megőrzése, megtartása („health science”) területével foglalkozik, ötvözve a tradícionális tudás (manuálterápia, masszázs) és a modern kutatások (molekuláris táplálkozás, hormonrendszer és az immunrendszer kapcsolata, bioritmus, mozgáselmélet) eredményeit és technológiai tudását (méregtelenítő, sejtregenerációs és relaxációs berendezések, a kvantumfizika alapjain nyugvó diagnosztikai eszközök és így tovább).

A Life Philo Science Institute végzett hallgatójaként 2014. óta a “health science” területén dolgozom. A XII. kerületi Istenhegyi Klinikán 2016. óta nyújtok konzultációval egybekötött hő-, mágnes- és és hidrogénterápiás kezeléseket.

A kezelésekről pár szóban

Csodák nincsenek, ám a test öngyógyító mechanizmusai csodával határosak.

Hogy testünk végezhesse dolgát, és a lehető legtovább képes legyen hozni-vinni bennünket itt a Földön, elengedhetetlenül szükséges, hogy mi viszont biztosítsuk számára a működéséhez szükséges feltételeket: építőanyagokat (táplálkozás), logisztikát (vérkeringés), és az „üzemszerű” működés további feltételeit (hőmérséklet, mágnesesség, anyagcsere). Meg kell óvnunk, meg kell szabadítanunk a működésben zavart okozó mérgektől.

És ezt nem csak a szűk értelemben vett „saját testünkkel”, de a testünkben elsöprő többségben lévő baktériumokkal is meg kell tennünk. E lények ugyanis közvetlen összefüggésben vannak egészségünkkel, immunrendszerünkkel, intelligenciánkkal, és általában véve a hosszú és boldog élettel.  Mindez nem spiritualitás, hanem kőkemény, ha úgy tetszik materialista tudomány.

Úgy fogalmaztam: „kell”. De természetesen nem kell. Hisz az ember szabad lény, s amíg másokat nem zavar, úgy cselekszik, ahogy neki tetszik.

Ha azonban hosszú, értelmes, hasznos és boldog életet szeretnénk élni, legalább is „erősen ajánlott”, hogy pontosan ismerjük a testünket, fizikai és mentális képességeinket meghatározó mechanizmusokat, és a velünk szimbiózisban élő baktériumok igényeit.

A sokat tapasztaltak szerint két, egymással szorosan összefüggő területen, párhuzamosan érdemes haladnunk.

Mindenekelőtt a filozófia területén. Pusztán az egészség témájánál maradva: minden külső ingert, információt idegrendszerünk dolgoz fel. És ugyanaz az inger az egyik emberben haragot vagy félelmet vált ki, míg egy másik, eltérő világnézetű valaki pusztán egy elvégzendő feladatot lát a dologban. Az egyik ember számára sorscsapás, melyre nincs kihatásunk, pusztán elszenvedői vagyunk. A másik ember számára ugyanez egy olyan esemény, melyért ő és kizárólag ő a felelős. E pozícióban azonban kezünkben van a változtatás kulcsa.

Nos, valóban filozófiai kérdések, és bizony a személyiség megváltoztatása nem megy magától, és nem biztos, hogy egyik napról a másikra megy. Ám jó, ha tudjuk, hogy az előbbi ember a személyiségéből adódóan annyi stresszmérget termel, hogy azt egy idő után sem a szervezet, sem a tudomány nem fogja tudni kezelni. A nem megfelelő világszemlélet betegebb, és rövidebb életet eredményez.

Az ember életfilozófiája tehát alapvető fontosságú egészsége szempontjából – ám nem e lapra tartozik. Annál inkább a tudomány. A valós tudás. Ha alap információink helyesek, akkor és csak akkor van rá esélyünk, hogy megértsük a körülöttünk lévő világot. Jelen esetben az egészség és a biológiai értelemben vett fiatalság minimális feltételeit.

Sajnos a XXI. századi gigantikus adathalmazból bajosan halászhatjuk ki a helytálló tényeket, és valószínű, hogy ugyanott e tények „minden kétséget kizáró” cáfolatát is meglelhetjük. És bizony a valós információk nagyon gyakran alapjaiban rázzák meg hitvilágunkat, legyen szó a táplálkozásról, az elektromágneses környezetről vagy akár a sportról. Ám a tanulásban éppen ez a szép. Nietzsche gondolataival élve: egy ember értékét az adja, hogy mennyi igazságot képes elviselni.